nieuws

Waerdenburgh is al klaar voor de nieuwe provisiestructuur

Archief

In tegenstelling tot veel andere partijen heeft Waerdenburgh Assuradeuren zijn provisieregeling al aangepast aan de nieuwe verhouding tussen afsluit- en doorloopprovisie die per 1 januari moet ingaan.

De inkoopcombinatie uit het Gelderse Waardenburg werd vijf jaar geleden opgericht en telt inmiddels ruim tweehonderd aangesloten kantoren. Belangrijke bijdrage hieraan leverde het begin dit jaar overgenomen DFS (de Financiële Strategen) uit Gouda, waarbij negentig kantoren zijn aangesloten.
Bij Waerdenburgh krijgt de tussenpersoon op een levenpolis een standaard afsluitprovisie van 5% premie maal duur en een doorlopende provisie van 2%. “Daarmee voldoen we al ruimschoots aan de eisen van volgend jaar ten aanzien van de verhouding tussen afsluit- en doorloopprovisie”, aldus directeur André Miltenburg.
Backoffice
Waerdenburgh claimt als een van de eerste inkoopcombinaties de provisieverdientermijn te hebben verkort van tien tot vijf jaar. Naast levenproducten ligt de focus bij Waerdenburgh steeds meer op hypotheken. Met Conservatrix, Reaal, Bank of Scotland en Argenta zijn arrangementen gesloten. Van deze partijen heeft het bedrijf ook volmachten, waarbij voor levenproducten de acceptatie op de dag van aanvraag wordt afgerond.
Daarnaast wijst Miltenburg op het belang van een backoffice die online toegankelijk is voor het intermediair. Bankgaranties worden binnen 24 uur afgegeven en offertes in volmacht worden binnen twee dagen geleverd. “Daarnaast leveren we een breed palet aan marketingondersteuning, zoals het verstrekken van leads en het bieden van cross-sellingmogelijkheden.”
Klompen
Gouden klompen vormen het handelsmerk van Miltenburg, die zichzelf ziet als exclusieve polisboer: “Mijn gouden klompen staan enerzijds voor scherpe provisieresultaten en rentetarieven op basis van boerenslimheid. Anderzijds staan ze voor de kwaliteit van onze ondersteuning, die onze klanten een private-bankinggevoel moet geven.”
één van de sterke punten van zijn bedrijf.

Reageer op dit artikel