nieuws

Wachttijdbemiddeling bij Menzis via internet

Archief

Verzekerden van Menzis die wachten op een knie- of heupoperatie, een plastisch chirurgische ingreep of een oogoperatie worden sneller geholpen dankzij wachttijdbemiddeling via internet.

Zorgverzekeraar Menzis is samen met 25 ziekenhuizen en Zelfstandige Behandelcentra (ZBC’s) en zorgbemiddelaar Link2Care een proef gestart, waardoor verzekerden naar verwachting binnen vier weken behandeld kunnen worden. Ziekenhuizen en ZBC’s bieden via de website www.link2care.nl zicht op hun beschikbare capaciteit per afdeling, arts of behandeling. Voorlopig heeft alleen Menzis toegang tot dit systeem.
Volgens Bas Leerink, directeur Zorg van Menzis, gaat het om stroomlijning van de huidige wachttijdbemiddeling. “Dankzij Link2Care kunnen we in één oogopslag zien in welk ziekenhuis of ZBC plaats is voor iemand die snel geopereerd wil worden en hiervoor best wat verder wil reizen dan het ziekenhuis in de buurt.” Volgens de verzekeraar gaat de bemiddeling niet buiten de gewone wachtlijsten om: “We kijken gewoon waar het eerst plek is”.

Reageer op dit artikel