nieuws

Wabeke kreeg geen voorbeeldzaken

Archief

Wabeke, vorig jaar gevraagd om te adviseren over de afhandeling van ‘woekerpolisclaims’, wilde via een aantal voorbeeldzaken tot een bemiddelresultaat komen

Dat doel is niet gehaald, omdat er opmerkelijk genoeg geen enkele voorbeeldzaak is behandeld. “Er is in januari één zaak voorgelegd, maar daar is het proces van hoor en werderhoor nog gaande”, aldus Wabeke, die uitstel van een oordeel niet wenselijk vond en daarom koos voor een aanbeveling. De Ombudsman is verder kritisch over de werkwijze van een deel van het intermediair: “Het provisiestelsel is jarenlang te veel beïnvloed geweest door premie maal duur. Vaak wijst de tussenpersoon bij klachten volledig naar de verzekeraar, maar dan vraag ik mij af waarom de adviseur dan zo veel aan de verkoop van het product heeft mogen verdienen.”

Reageer op dit artikel