nieuws

Waarde levenproductie Aegon verdubbeld

Archief

De waarde van de nieuwe productie van Aegon Nederland is vorig jaar bijna verdubbeld tot € 29 (15) mln, waarvan onder meer € 18 (5) mln uit traditionele levensverzekeringen en € 7 (10) mln uit beleggingsverzekeringen. Oorzaken voor de gestegen embedded value zijn “de focus op profijtelijke marges en lagere acquisitiekosten”. Aegon Nederland zag de gestandaardiseerde premieomzet uit de nieuwe levenproductie (periodiek plus koopsommen 10%) verder dalen tot € 214 (271) mln. De daling doet zich vooral voor bij beleggingsgerelateerde levenpolissen: € 126 (189) mln.

Dit blijkt uit een rapport van het concern over de embedded value, een getal dat de contante waarde uitdrukt van de toekomstige winsten die een verzekeringsportefeuille bevat. Die waarde komt tot stand door inschattingen te maken van onder meer de grondslagen kosten, interest en sterfte. Eerder dit jaar rapporteerde concurrent ING Nederland een toename van zowel de nieuwe productie, van € 283 mln tot € 349 mln, als van de embedded value daarvan, van € 11 mln tot € 58 mln.
 

Reageer op dit artikel