nieuws

Waar zijn Leen en prinses Pecunia heen?

Archief

Waar zijn Leen en prinses Pecunia heen?

Volgens onbevestigde berichten zijn twee Noord-Hollandse persoonlijkheden uit de financiële dienstverlening samen met de noorderzon vertrokken. Het gaat om prinses Pecunia van Proteq en Leen van Frisia.
Bij het DSB-concern draait woordvoerder Klaas Wilting er niet om heen: “Het klopt dat Leen niet meer actief voor ons is.” Maar we moeten van hem wel begrijpen dat het niet zo is dat Leen DSB in de steek heeft gelaten. Nee, dan is er eerder sprake van de omgekeerde situatie. “Wij willen nu met meerdere mensen gaan werken”, aldus Wilting.
Wie naar de internetsite van Frisia surft, zal aldaar de vertrouwde rode uitstraling missen. Er is ook niks meer van Leen te vinden. De site is nu blauwig en je kunt er de nieuwe commercial bekijken. Je weet wel: dat filmpje van die jongen die in een personenauto meelift op een autotransportwagen, onderwijl genietend van het popnummer ‘Kiss and say goodbye’.
Overstappers
Waar Leen is, is niet duidelijk. De kans lijkt echter groot dat hij er vandoor is met prinses Pecunia. Zij zal niet de eerste uit het kamp van Proteq zijn, die het aanlegt met iemand van de DSB-stal. Immers de marathonschaatsers van Proteq stappen ook over naar DSB.
Woordvoerder Martijn Kabbes van Proteq meldt desgevraagd dat de activiteiten van de prinses op een laag pitje staan. Hij wijst er evenwel op, dat je Pecunia nog steeds tegenkomt op diverse webpagina’s van de direct writer uit Alkmaar.
Wie vorige week de weg naar haar weblog nog wist te vinden, kon echter concluderen dat de adellijke tante op 30 november haar laatste bijdrage in dit internetdagboek heeft gekalkt. Teruglezend in dat log, ontdek je tevens dat Pecunia toch echt niet al haar verzekeringen bij Proteq heeft lopen, zoals zij ons wel wilde laten geloven. Op 6 november had zij namelijk glasschade. “Ik heb mijn verzekeringsagent al gebeld”, zo spreekt zij haar mond voorbij.
Wij wensen haar (die naarstig op zoek was naar een ‘hengst’ in haar leven) een zeer gelukkige toekomst toe met Leen van Frisia. Zowel aan Leen als aan Pecunia vragen wij: laat nog eens iets van je horen!
foto uitnemen; zonder onderschrift
Falcon-duo wint het zilveren Assurantie Bridge Toernooi
Liesbeth Verheul en Peter Jansen waren de enige vertegenwoordigers van Falcon Leven tijdens het Assurantie Bridge Toernooi 2007, maar zij gingen er wel met de eerste prijs vandoor. Aan de zilveren editie van dit toernooi werd deelgenomen door 172 branchegenoten (86 paren), tegen 136 vorig jaar. Het toernooi werd gehouden in het hoofdkantoor van Interpolis in Tilburg, alwaar in 1983 ook de eerste editie was georganiseerd.
Het winnende paar Verheul-Jansen stond na de ochtendzitting al eerste (met 70,54%) en handhaafde die plaats door ’s middags 62,02% te scoren; eindgemiddelde 66,28%.
Op de tweede plaats eindigde het koppel Gouweleeuw-Korff (Centraal Beheer Achmea) met 65,71% en het brons was voor Eickhoff-Verhagen (VGZ-IZA) met 63,87%.
In het ploegenklassement (waarbij de eindposities van drie paren worden opgeteld) zegevierde Centraal Beheer (24 punten), voor Delta Lloyd (40) en Interpolis I (42). Centraal Beheer stond na de ochtendzitting nog derde, maar klom door een sterke middagzitting naar de eerste plaats. Het was voor de Achmea-dochter de vijfde keer dat het ploegenklassement werd gewonnen.
De prijzen werden uitgereikt door Interpolis-directeur Joop Kanen, die aangaf dat Interpolis de lustrum-toernooien zal blijven organiseren als in de tussenliggende jaren het stokje door andere maatschappijen wordt overgenomen. Voor volgend jaar, gebruikelijk op de laatste zaterdag van januari, is de organisator nog niet bekend. Geïnteresseerden voor de organisatie kunnen contact opnemen met Wil van Gils: wnm.van.gils@interpolis.nl.
Falcon
Letterlijk grootste geldbemiddelaar
Hij profileert zich sinds enige tijd als de “allergrootste financiële dienstverlener van Nederland”. Een mooie grap van Pieter van der Zee, die het in termen van omzet moet afleggen tegen in elk geval Dirk Scheringa (DSB) en Maasbert Schouten (Afab). Maar in fysiek opzicht steekt Pieter (VDZ Geldgroep) hen de loef af met zijn 2 meter en 7 centimeter. Dat Pieter met een basketbal in de advertentie staat, is louter voor de associatie met ‘lange mensen’. In de praktijk is hij meer in het volleybal actief geweest.
‘Kelkjoelaeter’
Of het opzet is geweest of niet, het is voor de taalliefhebbers wel leuk om te horen. In de nieuwe tv-reclame van de NVA vraagt de ‘dokter’ zeer duidelijk op z’n Engels om de ‘kelkjoelaeter’. Bij het aanreiken bevestigt zijn assistente dit in het Nederlands met “calculator”.

Reageer op dit artikel