nieuws

‘Waanbeeld Niels Mourits’

Archief

“Sedert enige tijd neem ik – als ongeorganiseerd tussenpersoon – met steeds grotere verbazing kennis van de denk- en waanbeelden van NVA en NBVA. Nu weer de reactie op levertijden van verzekeraars en het denken recht te hebben op het beste ‘service level agreement’.

Zelf ben ik jarenlang werkzaam geweest in de binnendienst van een verzekeraar en inderdaad, er worden flink wat foute polissen opgemaakt. Waar vaak aan voorbij wordt gegaan, is dat veel polissen foutief worden opgemaakt als gevolg van onleesbare of verkeerd ingevulde aanvraagformulieren. Het kwam zelfs voor dat het oplossen van een cryptogram minder moeite kostte dan het juist interpreteren van een aanvraag. U begrijpt het al: ‘hier zaten nooit aanvragen van leden van NVA of NBVA bij’.
Maar ook in mijn werk als tussenpersoon hoor ik vaak klachten over de service van tussenpersonen, het niet teruggebeld worden en nooit de juiste man te pakken kunnen krijgen. Ook hier zitten, zoals u begrijpt, nooit tussenpersonen bij die zijn aangesloten bij NVA of NBVA.
En dan de opmerking van NVA-directeur Niels Mourits: “ben je geen lid van NVA of NBVA, dan is dat dus jammer”. Alleen wij hebben rechten op service?! Ze zeggen wel eens: waar je mee omgaat, word je mee besmet. Volgens mij heeft de heer Mourits te vaak contact met de directies van bepaalde grote verzekeraars gehad, want hij evenaart, nee overtreft hen in arrogantie. Hiernaast kan ik me nog de kinderlijke tv-reclame van de NVA herinneren waarin verzekeraars te kijk werden gezet, omdat ze allemaal pretendeerden de beste te zijn. Ook hierin herken ik in de houding van NVA en NBVA iets bekends.
Persoonlijk ben ik van mening dat er niets mis is met het geven van meer service aan tussenpersonen die goed werk afleveren. Maar het lidmaatschap van een organisatie is daarvoor volgens mij geen garantie. Gelukkig sluiten verzekeraars dan ook ‘service-level-agreements’ op kantoor- en niet op organisatieniveau. Voor Niels Mourits heb ik ten slotte een welgemeend advies: Niels, kom eens uit je ivoren toren en haal de bezem eerst door eigen kast.”
Capelle aan den IJssel.

Reageer op dit artikel