nieuws

VVHN: ‘Consument goedkoper uit dankzij het intermediair’

Archief

De vereniging van hypotheekadviseurs VVHN stelt dat de recente prijzenslag op de hypotheekmarkt mede te danken is aan het intermediair.

De VVHN had onlangs PvdA-Kamerlid Ferd Crone uitgenodigd om een bezoek te brengen aan één van de leden. “We hebben in het gesprek met Crone de nadruk gelegd op de rol die het intermediair in Nederland vervult in het kader van economisch nut en marktwerking”, omschrijft de vereniging het doel van de bijeenkomst. “Het hypotheekintermediair is primair verantwoordelijk geweest voor de marktwerking op de hypotheekmarkt met als gevolg lagere prijzen voor de consument. Daar waar binnen de politiek wordt gesproken over meer concurrentie en marktwerking, maken wij duidelijk dat juist het hypotheekintermediair reeds voor die concurrentie zorgt.”
De VVHN schrijft de grotere concurrentie ook toe aan de opkomst van de buitenlandse geldverstrekkers. “Voor een goede marktwerking is het van groot belang dat er een zo uitgebreid en toegankelijk distributiekanaal als het intermediair in Nederland werkzaam is.”
De VVHN nam het bezoek van het Kamerlid tevens te baat om nog eens de sterk toegenomen administratieve lasten door de nieuwe regelgeving te noemen. “Dat kan belemmerend werken op de toegankelijkheid.”

Reageer op dit artikel