nieuws

VU-leerstoel Kappelle

Archief

Herman Kappelle is aan de Vrije Universiteit Amsterdam benoemd tot bijzonder hoogleraar fiscaal pensioenrecht. De leerstoel wordt mede mogelijk gemaakt door zijn werkgever Aegon.

Kappelle gaat, vanaf 1 september, onderzoek doen naar de fiscale behandeling van oudedagsvoorzieningen, niet alleen in Nederlands maar ook in Europees perspectief. Daarnaast zal hij de fiscale gevolgen onderzoeken van actuele zaken als deeltijdpensioen, prepensioen en levensloopregeling.
Kappelle werkte tussen 1984 en 1992 voor Equity & Law, vervolgens drie jaar voor Coopers & Lybrand en sinds 1995 voor Aegon, waar hij momenteel directeur juridische en fiscale zaken is. Kappelle is daarnaast onder meer voorzitter van de Technische Commissie Fiscaliteit van het Verbond van Verzekeraars en lid van de adviescommissie fiscale behandeling pensioenen.
Herman Kappelle voor het VU-gebouw.

Reageer op dit artikel