nieuws

VS zoeken naar rampenverzekeringsprogramma

Archief

Net na de hevige orkanen met schadeposten die in de miljarden lopen, hebben de verzekeringsautoriteiten van de Amerikaanse staten Californië, Florida, New York en Illinois de handen ineengeslagen om een nationaal rampenverzekeringsprogramma op te stellen

Hiermee willen ze de behoefte aan federale noodhulp sterk verminderen en een rampenverzekering voor iedereen betaalbaar maken. We hebben herhaaldelijk gezien dat met de financiële consequenties door het bestaande verzekeringsbeleid en de federale noodhulp niet effectief wordt omgegaan, aldus een regelgever. Hij stelt dat één nationaal beleid een effectievere en beter betaalbare manier is om de financieel getroffenen door rampen en terreurdaden op te vangen. In Californië, waar aardbevingen het grootste risico van rampen zijn, is slechts 13% van de huishoudens verzekerd door een aardbevingpolis. Gehoopt wordt dat met een nieuw verzekeringsprogramma meer inwoners van Californië de voordelen van dekking inzien.

Reageer op dit artikel