nieuws

Vrouwentreden: wie bindt de kat de bel aan?

Archief

Vrouwentreden: wie bindt de kat de bel aan?

Schoorvoetend hebben verscheidene autoverzekeraars in de loop van deze maand schriftelijk met het intermediair gecommuniceerd over de afschaffing van vrouwentreden bij het sluiten van nieuwe autoverzekeringen. Delta Lloyd stelde in een verklaring, dat de vrouwentreden eertijds waren ingevoerd op basis van (vermeend) beter rijgedrag van vrouwen c.q. de aanname dat vrouwen zich minder vaak in gevaarlijke verkeerssituaties zouden begeven. Nationale-Nederlanden is er eveneens mee gestopt. “Voor aanvragen die vóór 1 oktober 1994 zijn ingediend, geldt dat de reeds toegezegde korting nog zal worden verleend.” Stad Rotterdam, die geruime tijd de kat uit de boom heeft gekeken, maakte midden vorige week bekend dat zij voor nieuwe verzekeringen de vrouwentreden heeft afgeschaft. Een week eerder was Norwich Union al overstag gegaan. Maatschappij als de Zwolsche Algemeene, Generali en Reaal houden vooralsnog vast aan de vrouwentreden. Pionier Zwolsche Algemeene: “Wij hebben destijds die vrouwenkorting op goede gronden geïntroduceerd. Hij is tarieftechnisch verantwoord.”

Reageer op dit artikel