nieuws

Vrouwentreden niet over hele linie afgeschaft

Archief

Diverse autoverzekeraars zijn nog niet overgegaan tot afschaffing van de vrouwentreden in de autoverzekering. Met name pionier Zwolsche Algemeene wil er voor knokken, dat er voor vrouwentreden alsnog ‘dispensatie’ van de Wet Gelijke Behandeling wordt verleend, naar analogie van de tarieven voor overlijdensrisicoverzekeringen.

De invoering per 1 september van de Wet Gelijke Behandeling, die vooral gericht is tegen discriminatie bij arbeid en onderwijs, heeft de autoverzekeraars min of meer overvallen.
Binnen sommige concerns lijkt er te zijn geweest van ‘stalorders’ om zich naar de wet te voegen. Een begeleidend schrijven van eind vorige week bij een update van Rolls, het premievergelijkingsprogramma van Kooijmans Software, spreekt voor zich: “Het blijft erg onrustig op het gebied van vrouwentreden. Tiel Utrecht bijvoorbeeld deelde ons enkele dagen geleden telefonisch nog mee, dat de vrouwentreden voorlopig bleven gehandhaafd; vandaag ontvingen we een briefje dat ze per 1/9 waren afgeschaft”.
Afschaffers
De maatschappijen die per eind vorige week de vrouwentreden hadden afgeschaft, zijn: Aegon, Amersfoortse, Amev, Bruns ten Brink (Rabo), Delta Lloyd, Erasmus, Goudse, Helvetia, Interlloyd, Levob, Nationale-Nederlanden, Nieuwe Hollandse Lloyd, Noordhollandsche van 1816, Royal Nederland, RVS, Tiel Utrecht, UAP, VVS, Winterthur, Zilveren Kruis, en Zürich.
De overige maatschappijen op het Rolls-pakket zeggen per 1 oktober een definitieve beslissing te willen nemen. Hieronder bevinden zich behalve de Zwolsche Algemeene maatschappijen als Generali, Reaal en Stad Rotterdam.

Reageer op dit artikel