nieuws

Vrouwen veiliger en preventiever rijders

Archief

Dat vrouwen in het verkeer minder brokken maken dan mannelijke automobilisten, was reeds bekend en in veel landen terug te vinden in aparte, lagere autopremies

Uit een recent onderzoek van een Britse bank blijkt bovendien dat vrouwen ook een veel beter diefstalrisico vormen voor verzekeraars. Daar waar gemiddeld één van de vier automobilisten toegeeft de auto wel eens onafgesloten achter te laten, bijvoorbeeld na het tanken bij een benzinepomp, ligt dit percentage bij mannen aanmerkelijk hoger: 45%. In Groot-Brittannië worden in jaarlijks zo’n 340.000 auto’s gestolen. Uit het onderzoek blijkt verder dat berichten via autoradio en navigatiesysteem, praten met medepassagiers en kijken naar de automobilisten van het andere geslacht als belangrijkste oorzaken voor ‘bijna-ongelukken’ worden aangemerkt.

Reageer op dit artikel