nieuws

Vrouwen domineren Classic Car Rally

Archief

Het vooroordeel dat vrouwen niet kunnen autorijden, werd tijdens de onlangs gehouden derde Classic Car Rally gelogenstraft: alle vijf te vergeven prijzen werden opgeëist door vrouwelijke deelnemers.

De toerrit met oldtimers vertrok deze keer vanuit de stalhouderij van bedrijfsmakelaar Cor van Zadelhoff in Breukelen voor een tocht door de Vechtstreek. Organisatoren For All Finance en Lubberding Consultancy hadden vijf prijzen te verdelen over de 75 deelnemers, die tijdens de rit diverse vragen moesten beantwoorden. In alle categorieën sleepten vrouwelijke deelnemers de prijs in de wacht. Meest opvallende prijswinnaar was Corine de Kiefte (Quion), die slechts één van de zeventien vragen fout beantwoordde en daardoor de titel ‘brancheprofessor’ mee naar huis mocht nemen. De Excellent Driver Award was voor Joan Berger (Direktbank). “Joan reed onder meer in een felrode Porsche 911 cabriolet, zowaar niet de makkelijkste auto om in te rijden. Ze volgde de ideale lijn in de bocht, reed sportief doch defensief en genoot volop van de omgeving”, licht Patrick van Hees van For All Finance toe. Ze kreeg wel steun op afstand van collega-directielid Stanley Winnik. “Ze belde regelmatig om advies over de route. Stanley woont namelijk zelf in Vreeland, waar de route langs voerde, maar moest zelf met zijn dochter mee naar hockey.”
Talent van het jaar werd Natasja van Brummelen (Ohra). “Zij zat voor het eerst van haar leven in een Bentley, moest meteen achter het stuur plaatsnemen en reed alsof ze dat al jaren deed.”
De deelnemers begeven zich op weg naar ‘hun’ oldtimers.

Reageer op dit artikel