nieuws

Vrijstellingsregeling uitgebreid

Archief

Minister Zalm (Financiën) heeft de vrijstellingsregeling Wet Financiële Dienstverlening (WFD) uitgebreid.

Zo wordt de door de branche zwaar bekritiseerde vrijstellingsregeling voor accountants, fiscalisten en belastingadviseurs iets versoepeld. Deze beroepsbeoefenaren waren al voor het adviseren over financiële producten uitgezonderd van de WFD, mits men geen provisie ontvangt. Deze voorwaarde wordt in de Wijziging Vrijstellingsregeling WFD genuanceerd, in die zin dat geen provisie van de aanbieder van het aanbevolen product mag worden ontvangen.
Verder wordt het adviseren over ziektekostenverzekeringen door bepaalde overheden vrijgesteld, waaronder de website www.kiesbeter.nl.
Financiële dienstverleners die adviseren over effecten worden uitgezonderd van de deskundigheidseisen die de WFD stelt.
“Om te voorkomen dat de WFD-deskundigheidsregels en de toekomstige voorschriften ter implementatie van de richtlijn Mifid (een Europese richtlijn die volgend jaar door middel van de Wet Financieel Toezicht wordt geïmplementeerd) uit de pas gaan lopen, worden financiële dienstverleners die adviseren over effecten vrijgesteld van de specifieke deskundigheidseisen op het gebied van effectenadvies.”

Reageer op dit artikel