nieuws

Vrees van overkreditering bij lenen op marktplaats

Archief

Sinds gisteren kunnen mensen geld lenen en uitlenen via Boober.nl, een online marktplaats waar particuliere leners en uitleners elkaar treffen. De Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs (NVF) is niet blij met de site.

Voorzitter Maasbert Schouten. "Bij Boober komt er geen BKR-toetsing aan te pas. Dus de uitlener weet niet of de lener al één of meerdere leningen heeft lopen. Dit gaat onherroepelijk leiden tot overkreditering, mede omdat Boober zelf ook geen meldingen doet aan de BKR. Zo kan het dat een reguliere geldverstrekker weer geld leent aan iemand die al zes leningen bij Boober heeft. Dan overkrediteert hij iemand zonder dat te weten. Het is een schande dat de AFM hier geen stokje voor steekt."

Reageer op dit artikel