nieuws

VPV Rotterdam draait proef met bedrijfslidmaatschap

Archief

De assurantieclub VPV Rotterdam is aan het proefdraaien met een lidmaatschap voor bedrijven. In december heeft de algemene ledenvergadering de statutenwijziging goedgekeurd.

De Rotterdamse assurantieclub is in de regio Rijnmond met zeven bedrijven serieus in gesprek over een bedrijfslidmaatschap. Er hebben inmiddels twintig bedrijven belangstelling getoond.
Met het bedrijfslidmaatschap wil de Rotterdamse assurantieclub werknemers bij bedrijven de mogelijkheid bieden te voldoen aan de deskundigheidseisen van de WFD.
“Aan de ene kant werden we benaderd door bedrijven uit de regio om dingen samen te doen of samen te organiseren, mede met het oog op de WFD. En aan de andere kant is natuurlijk het verplichte lidmaatschap van een assurantieclub een aantal jaren geleden afgeschaft en met zo’n bedrijfslidmaatschap kan je ook weer wat groei creëren”, verklaart VPV-voorzitter Thom Mallant het aanbieden van een bedrijfslidmaatschap.
Niet dat de Rotterdamse assurantieclub heeft te klagen over het ledenaantal (850). “Onze uitgangspositie is goed. Bijeenkomsten worden gemiddeld door tachtig tot honderd man bezocht.”
Korting
Door het bedrijfslidmaatschap kunnen de werknemers van het bedrijf met korting gebruikmaken van het opleidingenaanbod van Fidi/Pé, het opleidingsinstituut van de Federatie van Assurantieclubs. Iedere medewerker is daarnaast direct lid van de VPV Rotterdam en kan aan alle activiteiten deelnemen.
De contributie voor het bedrijfslidmaatschap wordt berekend over het aantal medewerkers dat daadwerkelijk gebruik kan maken van het lidmaatschap. Exacte tarieven zijn nog niet bekend.

Reageer op dit artikel