nieuws

Votron nieuwe topman Fortis

Archief

Anton van Rossum draagt op 11 oktober de algemene leiding over de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar Fortis over aan de Belg Jean-Paul Votron.

Van Rossum (59) had eerder te kennen gegeven in de zomer van 2005, aan het einde van zijn vijfjarige contract, te zullen stoppen. “In onze gezamenlijke zoektocht naar een opvolger hebben we onlangs de kans benut, geboden door de beschikbaarheid van Jean-Paul Votron”, aldus de voorzitter van de raad van commissarissen, Maurice Lippens.
Votron was bij de retailtak van Citigroup laatstelijk chief executive officer van West-Europa, Centraal Europa, Rusland, Midden Oosten en Afrika. Votron (53) werkte eerder voor Unilever (tussen 1975 en 1991), Citigroup (van 1991 tot 1997), ABN Amro (van 1997 tot 2001) en weer Citigroup. Bij ABN Amro was hij verantwoordelijk voor het internationaal consumentenbankieren en e-commerce.
Van Rossum zegt zich te verheugen op een nieuwe periode in zijn privéleven. “Dankzij de inzet van het executive committee en het Fortis-personeel, zijn we erin geslaagd om de doelstellingen te bereiken die we onszelf hadden gesteld. Ik kan nu overdragen aan Jean-Paul in de wetenschap en de overtuiging dat Fortis beter dan ooit is gepositioneerd om een nieuw tijdperk van groei in te gaan. Ik zal Fortis met de grootste belangstelling blijven volgen.” Votron laat zich eveneens lovend uit over zijn nieuwe werkgever. “Fortis is nog steeds het eerste succesvolle voorbeeld in de sector van een grensoverschrijdend bedrijf.”
Anton van Rossum (midden) draagt zijn functie over aan Jean-Paul Votron. Rechts kijkt ‘commissaris’ Maurice Lippens mee.

Reageer op dit artikel