nieuws

Vorming Totis vordert gestaag

Archief

Inkoopbedrijf Totis heeft inmiddels meer dan driehonderd intentieverklaringen van NBVA-leden binnen. Uiteindelijk verwacht initiatiefnemer Willem van Dijk op vijfhonderd à zeshonderd deelnemers uit te komen.

Totis (Latijn voor ‘voor het geheel’) werd in september aangekondigd door NBVA-bestuursleden Willem van Dijk en Jan van Stigt Thans. Het bedrijfwordt de gratis inkoopformule, exclusief voor NBVA-leden die minimaal 95 % van de netto-inkomsten doorbetaalt aan de aangesloten kantoren.
“We gaan gewoon 1 januari van start en het staat als een huis”, zegt Willem van Dijk. “We zijn net de formulieren met de inlogcodes aan het terugsturen naar de deelnemers. En de arrangementen sturen we terug naar de deelnemende verzekeraars en geldverstrekkers, waar we de database mee vullen. De komende tijd gaan we ons systeem uitgebreid testen. Er komt een tool op het net, waarvan we tegen de deelnemende partijen zeggen: speel ermee, en zie wat het gevolg is van Totis voor je onderneming. Dat kan tot en met het eerste kwartaal van volgend jaar. Voor diegenen die zich dan aanmelden, geldt dan toch nog de bonus die normaal vanaf 1 januari ingaat. Daardoor denk ik dat we dan toch wel tussen de vijfhonderd à zeshonderd deelnemers uitkomen, en dat valt ons mee. ”
Volgens Van Dijk hebben meerdere grote kantoren, met meer dan vijftig en zestig FTE’s, zich aangemeld als deelnemer. “Onder hen zitten ook bedrijven die eigenlijk twijfelden of ze wel of niet lid zouden worden van de NBVA. Die worden nu wel lid, omdat ze door samenwerking met ons zeker het bedrag aan lidmaatschap terugverdienen. Dat is een leuk neveneffect. Zo kunnen we die kantoren toch een duwtje in de goede richting geven.”
Positief
Grote namen van deelnemende geldverstrekkers en verzekeraars kan Van Dijk buiten Zwitserleven nog niet geven. “Die komen binnen nu en veertien dagen allemaal met hun voorstellen. Tsja, ik snap zelf ook niet waarom dat zo lang moet duren. Nationale Nederlanden en Fortis zijn in ieder geval positief. En laten we het zo stellen, er is er niet één die zegt: we gaan niet met jullie in zee.”
“De kleinere ondernemingen reageren wel sneller. Zo was de eerste die reageerde Onderling Levensverzekering-Maatschappij ‘s-Gravenhage, maar zo hebben ook Conservatrix en WestlandUtrecht hun medewerking toegezegd. En ELQ Hypotheken heeft zichzelf aangemeld.”

Reageer op dit artikel