nieuws

Voorzichtige introductie van ZekerheidsPakket Particulieren

Archief

Nationale-Nederlanden heeft het ZekerheidsPakket Particulieren (ZPP) geïntroduceerd. Een pakket schadeverzekeringen dat, evenals de vorig jaar gelanceerde autoverzekering, door het intermediair uitsluitend online, via Mijn.NN.nl, is te sluiten.

Het ZPP is modulair opgebouwd uit gestandaardiseerde producten en omvat nu vier rubrieken: Recht & Plicht (aansprakelijkheid), Wonen (woonhuis en inboedel), Vervoer (personenauto) en Vrije tijd (doorlopende reisverzekering). Op termijn volgt binnen deze rubrieken een uitbreiding met de producten rechtsbijstand, motor, oldtimer, aanhanger, tourcaravan, drijvende woning en kostbaarheden. Daarnaast wordt er een vijfde rubriek, Inkomen, toegevoegd met de producten maandlasten AOV en ongevallen.
Net als bij de vorig jaar geïntroduceerde Autoverzekering heeft NN ervoor gekozen om per individueel risico een passende prijs te bepalen. De pakketkorting begint vanaf 2% bij twee rubrieken en loopt op naar 6% bij vier rubrieken. Er geldt een extra korting van 4% op de Personenautoverzekering als er ook een verzekering uit de rubriek Wonen wordt gesloten.
Daarnaast geeft het ZekerheidsPakket Particulieren het intermediair de mogelijkheid om flexibel met provisiepercentages om te gaan en bijvoorbeeld zelf de hoogte van de provisie te bepalen.
Greatest Schadehits
Hoewel het pakket al medio juli beschikbaar was, kwam NN er pas twee maanden later mee naar buiten. Ter introductie werd in september een mailing rondgestuurd in de vorm van een langspeelplaat met de titel “The greatest schadehits remixed”. In de platenhoes onder meer een CD-rom met informatie over het product en het sluiten ervan via Mijn.NN.nl.
Dat laatste levert soms de nodige problemen op bij het intermediair, maar NN laat weten druk bezig te zijn met optimaliseren van het geautomatiseerde proces op Mijn.NN.nl. Het intermediair wordt daarom nadrukkelijk om feedback gevraagd via het Klant Contact Center of de accountmanagers.

Reageer op dit artikel