nieuws

Voorwaarden standaardpakketpolis prevaleren boven pakketverzekering

Archief

Als de standaardpakketpolis deel uitmaakt van een verzekeringspakket, geldt dan de opzegtermijn voor het pakket of voor de polis? Over deze vraag boog zich de Beroepscommissie.

De Beroepscommisie WTZ, het klachteninstituut voor standaard(pakket)polissen, kreeg een klacht van een verzekerde met een Eén-Bedrijfs-Polis. Binnen dit bedrijfspakket van Generali was hij voor ziektekosten verzekerd op een standaardpakketpolis. Toen begin 1999 de premie voor de standaardpakketpolis omhoog ging, zegde de verzekerde deze polis op met de bedoeling zich elders op een maatschappijpolis te verzekeren. De verzekeraar honoreerde het verzoek niet vanwege de einddatum voor het betreffende pakket: 31 december 2001 is. De verzekerde was het hier vooral niet mee eens, omdat de verzekeraar wel bereid was de standaardpakketpolis om te zetten in een maatschappijpolis.
De Beroepscommissie oordeelt, dat de voorwaarden van de standaardpakketpolis doorslaggevend zijn, omdat het hierbij gaat om bijzondere voorwaarden. “Algemeen aanvaard is immers, dat bij strijdige bepalingen de specifieke bepalingen derogeren aan de algemene.” Beroepscommissie WTZ nummer 9920

Reageer op dit artikel