nieuws

Voorstel Van Loon (AXA) lokt veel reacties uit

Archief

Mensen die bewust ongezond leven, moeten op termijn zelf voor de medische kosten opdraaien.

Dat is de visie van AXA-directeur Alexander van Loon. Internationaal onderzoek van zijn concern gaf als uitkomst dat Nederlanders het ‘makkelijkst’ denken over hun gezondheid.
Het idee van Van Loon, om mensen die bewust ongezond leven een rode sticker te geven, en de zorg van wie keer op keer rood scoort niet meer te vergoeden, werd vorige week breed uitgemeten in het Algemeen Dagblad. Het artikel leverde via internet bijna tweehonderd reacties op. Sommige mensen vielen hem bij, maar de meesten vinden dit veel te ver gaan.
AXA biedt op de Nederlandse verzekeringsmarkt zelf geen zorgverzekeringen aan. De maatschappij laat weten dat de gewekte indruk dat AXA een actief beleid op gezondheid voorstaat, niet juist is. “Het was een persoonlijk getinte voorzet naar de overheid om zich hier mogelijk op een andere manier mee bezig te gaan houden. Van algemene preventiecampagnes naar een meer persoonlijke benadering. AXA is van mening dat ieder individu zijn eigen verantwoordelijkheid heeft ten aanzien van zijn persoonlijke gezondheidssituatie”, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel