nieuws

Voorstel financiële-zekerheidsovereenkomsten

Archief

De ministerraad heeft vrijdag, op voorstel van minister Donner (Justitie), ingestemd met een nieuw wetsvoorstel ter uitvoering van de richtlijn financiële-zekerheidsovereenkomsten. Dit zijn overeenkomsten op grond waarvan een zekerheidsnemer financiële zekerheid verkrijgt van een zekerheidsgever door de overdracht of verpanding van bepaalde effecten dan wel een creditsaldo.

De richtlijn beperkt zich dit keer tot instanties die een band hebben met de financiële markt, waaronder bijvoorbeeld de centrale bank en andere financiële instellingen. Eerder dit jaar keurde de Eerste Kamer het wetsvoorstel vanwege een ruimere reikwijdte af. De tekst van het nieuwe wetsvoorstel wordt pas binnenkort aan de Tweede Kamer bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel