nieuws

Voormalige partners PWP vechten elkaar de tent uit

Archief

Eind maart moet de rechter in Amsterdam een uitspraak doen in een kort geding dat is aangespannen door twee voormalige partners van PWP Expertise in Amsterdam tegen hun ex-partners. Zij eisen opheffing van het beslag dat wegens creditcardfraude ten onrechte op hun bezittingen zou zijn gelegd.

Elf jaar na de start van Peschier, Willemse en Partners (PWP) Expertise in 1995 wil medeoprichter en naamgever Peter Peschier in 2006 zijn aandelen verkopen. Hij biedt ze eerst aan de overige drie aandeelhouders aan, maar vraagt daarvoor in de ogen van deze drie, Bart van Elshout, Loek Broos en Rob Willemse, een te hoog bedrag. Vervolgens stapt Peschier naar Cunningham Lindsey, in de hoop dat Cunningham wel wil overnemen.
Cunningham bevestigt desgevraagd dat er gesprekken zijn geweest: “Wij praten met iedereen en dus ook met Peschier”, is daar het commentaar. Maar ook deze poging van Peschier om van zijn aandelen af te komen, loopt op niets uit en Broos en Van Elshout besluiten, samen met collega’s André Warnaar en Sven Hermes, direct op te stappen bij PWP. Zij beginnen vervolgens gevieren expertisebureau Q & S in Utrecht. Rob Willemse en Peter Peschier blijven achter bij PWP.
Beschuldigingen
Maar daar blijft het niet bij, want inmiddels beschuldigt PWP Van Elshout en Broos ervan misbruik te hebben gemaakt van hun creditcard ‘van de zaak’ voor privé-uitgaven en laat beslag leggen op de bezittingen van beide ex-collega’s. Van Elshout en Broos vragen de rechter nu in kort geding om opheffing van dit beslag. “Wij ontkennen de beschuldigingen van PWP met kracht”, is het commentaar van Bart van Elshout op het vermeende misbruik van de creditcard. Hij zegt te betreuren dat de opsplitsing van PWP gepaard moet gaan met rancune tussen de vier voormalige partners en onaangename beschuldigingen over en weer. “Het is niet netjes, zoals het nu gaat.” Peschier en Willemse willen in dit stadium geen commentaar geven.

Reageer op dit artikel