nieuws

Voormalig Xtensive-collega’s nu in online bankgaranties

Archief

Lars Spaan, eerder dit jaar vertrokken bij Xtensive (Afab), is met Edith Blok (eveneens ex-Xtensive) en Arthur Heijnen de online bankgarantieverstrekker Garantiebeheer gestart.

Heijnen was sinds eind jaren negentig al actief met Bankgarantienet en Bankgarantieshop. Die zijn nu samengevoegd tot Garantiebeheer.nl. Basis is een systeem waarbij binnen 24 uur digitaal bankgaranties worden verstrekt, ongeacht de hypotheekverstrekker. “Heijnen was de eerste die onafhankelijk van de geldgever bankgaranties verstrekte”, zegt Blok. “Om dat digitaal te kunnen doen, moet de aanvraagprocedure sterk vereenvoudigd worden. Wij willen mogelijk maken dat zo vroeg mogelijk in het hypotheektraject een garantie kan worden gesteld. Normaal gesproken moet het dossier al bijna compleet zijn om de garantie te kunnen krijgen, terwijl die al vroeg in het traject gevraagd wordt. Wij willen dat proces versnellen, waardoor een rust komt in het adviestraject.” Naast de garantieovereenkomst is een kopie van de koopovereenkomst voldoende voor het verkrijgen van de garantie.
Doelgroep
Hoewel consumenten ook rechtstreeks bij Garantiebeheer een bankgarantie kunnen aanvragen, is de belangrijkste doelgroep het intermediair en de serviceorganisaties. “Het doel is nu volume te genereren. Daar leent dit product zich voor”, aldus Blok. Voor de garanties kan het bedrijf terecht bij diverse verzekeraars, waaronder Nationale Borg en Cardif. “Met een aantal partijen zijn we nog in gesprek.”
Heijnen en Blok hebben de dagelijkse leiding bij Garantiebeheer, dat met vijf medewerkers is gevestigd in Soesterberg. “Daarnaast hebben we enkele medewerkers beschikbaar voor de piekopvang.”

Reageer op dit artikel