nieuws

Voorlichtingscampagne Brandveiligheid gestart

Archief

Op 1 september is een nieuwe nationale voorlichtingscampagne Brandveiligheid van start gegaan. De campagne is opgezet door de Stichting Consument en Veiligheid en wordt uitgevoerd in samenwerking met de brandweer. De campagne confronteert mensen met de onbenulligheid van de meeste brandoorzaken, zoals overbelaste stekkerdozen en vervuilde afzuigkapfilters. Dit gebeurt in een serie televisiecommercials waarin mensen aan het woord komen die het zelf hebben meegemaakt. Centraal in de campagne staat de website www.brandtest.nl. Op deze speciale campagnesite kan iedereen zijn of haar eigen kennis testen over brandoorzaken en hoe geconstateerde tekortkomingen in de eigen woning zijn te verbeteren. 

Woningbranden zijn oorzaak van jaarlijks gemiddeld 50 doden en 1300 gewonden. Schommelde het aantal meldingen van woningbranden tot 1997 vele jaren lang tussen de zeven- en achtduizend per jaar, de laatste zeven jaar nam dit aantal af tot 5400 woningbranden in 2004. Uit gegevens van het CBS blijkt dat ongeveer eenderde hiervan wordt veroorzaakt door het verkeerd gebruik van huishoudelijke apparatuur.
 
 

Reageer op dit artikel