nieuws

Voorlichting Delta Lloyd over pensioenartikel 2b

Archief

Delta Lloyd heeft voor zijn pensioenrelaties een voorlichtingsbrochure gemaakt over de gevolgen van pensioenartikel 2b.

Dit artikel uit de Pensioen- en Spaarfondsenwet (PSW), dat de uitruil tussen nabestaanden- en ouderdomspensioen regelt, wordt in 2001 van kracht. Delta Lloyd, dat een paar duizend pensioenregelingen in beheer heeft, wil het intermediair over die wetswijziging informeren.
“We willen onze pensioenrelaties ondersteunen bij het adviseren over de gevolgen van artikel 2b”, aldus Leven-directeur Rob van Leeuwen. “Werkgevers en werknemers stellen meestal in onderling overleg vast hoe zij de regeling gaan doorvoeren, maar gezien de complexiteit is vaak behoefte aan een pensioenadviseur. Aangezien klanten nu al willen weten waar ze aan toe zijn, hebben we de brochure nu vast ontwikkeld.”
De brochure, ‘Just 2b sure’ getiteld, beschrijft de gevolgen van de nieuwe wetgeving en geeft mogelijke (Delta Lloyd-)oplossingen. Delta Lloyd heeft onder de naam ‘Projectteam Keuzerecht 2b’ een speciaal team opgericht, dat het intermediair verder kan ondersteunen en vragen tracht te beantwoorden.
Employee benefits
Eerder al heeft Delta Lloyd een nieuw team opgericht met het oog op employee benefits. Het ‘Verkoopteam Employee Benefitsspeciaalzaken’ is een uitbreiding van het al langer bestaande ‘Verkoopteam Pensioenspeciaalzaken’. Directeur van beide verkoopteams is Marjan van Kasteren.
De Delta Lloyd-brochure ‘Just 2b sure’.

Reageer op dit artikel