nieuws

Voorbeeldbrieven van SmartOffice

Archief

SmartOffice, actief in de ondersteuning van tussenpersonen, heeft twee voorbeeldbrieven gemaakt ter toelichting op de modellen-De Ruiter.

Het intermediair kan klanten daarmee informeren over de kostenoverzichten die verzekeraars aan houders van een beleggingspolis toesturen conform de voorstellen van de commissie De Ruiter.
De brieven kunnen gratis worden gedownload van www.smartoffice.nl en bevat onder meer de volgende tekst: “Mogelijk zal de (hoeveelheid) informatie in eerste instantie onduidelijk overkomen, maar onderzoek leert dat ruim de helft van de ondervraagden de informatie helder en eerlijk vindt.”
Verder bereidt de brief verzekerden alvast voor op een teleurstelling: “De algemene opvatting is dat in veel gevallen het verwachte aflossingskapitaal (fors) lager zal zijn dan u op het moment van sluiten is voorgespiegeld.”

Reageer op dit artikel