nieuws

Voor de Vuyst weg

Archief

Een stapel vakliteratuur ligt op mijn bureau. Moet ik lezen. Ik moet natuurlijk wél adequate adviezen kunnen geven. De zorgplicht gaat ver tegenwoordig. Vroeger kwam je nog wel weg met een kopje koffie. Nu helpt zelfs een extra koekje niet meer. Laatst nog een klant naar de GGD gestuurd, nadat ik hem een reisverzekering had verkocht. Hij ging naar Italië, maar toch. Beter het zekere voor het onzekere nemen.

Mijn hoofd is nog druk van de training van gisteren. Via via naar de WIA, of zoiets. Woorden als ‘opschrikmoment’ en ‘ flitspalenpolitiek’ dwarrelen door mijn hoofd. Ik denk ondertussen aan de cursus Beleggen A. Moest ik me daar nou al voor inschrijven, of mocht dat uiteindelijk toch in seminarvorm? Vanmiddag eens even checken of ze daar bij de AFM al uit zijn. En dan bepalen wat het minste tijd kost.
Links van me ligt een stapel post. Ik tel vier uitnodigingen voor workshops en één voor een lezing. ’t Is wel in Den Bosch, maar hé, wat moet, dat moet. Vanmiddag heb ik schijnbaar een afspraak met een accountmanager. “Wat komt hij doen?” vraag ik mijn collega die de afspraak heeft gemaakt. “Hij heeft iets nieuws,” antwoordt hij. Ik zucht. Dat hebben ze altijd. Dat is nou juist het probleem.
Ik sta op om koffie te zetten. Gelukkig, tenminste nog één handeling die ik hier op kantoor kan verrichten zonder dat ik er een diploma voor nodig heb. “Doe mij ook, met extra melk,” roept een collega. “Wil je er een klantprofiel bij?”, grinnik ik. Ik schuif mijn stoel aan en stel voor dat we nu alvast vergaderen. Anders komt het er niet van. Morgen is hij weer op cursus en de dag daarna ben ik weer weg. Mijn collega knikt en roept de anderen. We zitten net met z’n allen aan de koffie als er een telefoon gaat. Het is een klant. Hij wil een offerte. “Zit ik net op te wachten,” moppert mijn collega, “daar heb ik toch helemaal geen tíjd voor?!”
Esther Vuijsters

Reageer op dit artikel