nieuws

Voogd & Voogd zet Klik & Beheer in ijskast

Archief

Volmacht- en backofficebedrijf Voogd & Voogd heeft de ontwikkeling van een eigen assurantiepakket Klik & Beheer vooralsnog in de ijskast gezet. Najaar 2003 werd de bouw van het pakket al aangekondigd.

“Tussenpersonen willen eerst de resultaten afwachten (van de GIM-koppeling Generieke Interface Manager)   waarmee integratie van systemen gerealiseerd kan worden. Wat mij betreft moet de GIM-koppeling zich echter nog bewijzen”, zegt directeur Erik de Voogd.  “Ook systeemhuizen en verzekeraars zijn meer en meer het belang gaan inzien van het koppelen van systemen en hebben hun inspanningen en investeringen op dat vlak vergroot. Door deze ontwikkeling ligt het minder voor de hand een volledig nieuw assurantiepakket op de markt te brengen. Ook de asp-techniek die wij wilden gebruiken, waarbij de software op een centrale computer op afstand staat, is voor tussenpersonen nog een brug te ver”, aldus De Voogd. “Er bestaat een bepaalde angst dat men op die manier de klant kwijtraakt en dat men te afhankelijk wordt. Het is net als vroeger met incasso. Daarvan zei men ook altijd dat dat niet aan de maatschappij overgelaten moest worden omdat je dan zo je klant kwijt kon zijn. En nu zegt 90% van de tussenpersonen die zich bij ons aanmelden dat wij alsjeblieft voor hun de incasso moeten doen.”
Volgens De Voogd zijn de gedane investeringen geen weggegooid geld. “We hebben een groot onderzoek laten verrichten en een aantal ideeën uit Klik & Beheer zijn we nu wel via het extranet aan het uitrollen, zoals het management-dashboard.” 

Reageer op dit artikel