nieuws

Voogd & Voogd realiseert ‘M-aanvraag’ in Klik & Sluit

Archief

Tussenpersonen die het premieberekenings- en acceptatieprogramma Klik & Sluit Online (Voogd & Voogd) gebruiken, kunnen nu via een koppeling rechtstreeks aanvragen indienen bij verzekeraars.

Reaal, Fortis ASR en Delta Lloyd zijn de eerste verzekeraars die rechtstreekse aanvraag via Klik & Sluit Online mogelijk maken. Voorheen kon het intermediair, na het vergelijken van premies en voorwaarden, niet rechtstreeks ‘doorschakelen’ naar het extranet van verzekeraars. Nu is dit via de knop M-aanvraag (maatschappijaanvraag) wel mogelijk voor autoverzekeringen. De al ingevoerde gegevens worden daarbij automatisch ingelezen.
Concurrentiepositie
Met de M-aanvraag faciliteert Voogd & Voogd alleen de toegang tot het extranet van de maatschappijen. De aanvraag komt geheel voor rekening van het agentschap van de betreffende tussenpersoon.
De nieuwe faciliteit versterkt volgens directeur Erik de Voogd de concurrentiepositie van verzekeraars. “De aanvraag kan sneller worden verwerkt, omdat toetsing via de acceptatieregels in Klik & Sluit al heeft plaatsgevonden. Verder wordt de foutenmarge sterk teruggebracht, omdat gegevens maar één keer worden ingevoerd.” Met de M-aanvraag zegt De Voogd ook zijn eigen volmachtbedrijf te beconcurreren.

Reageer op dit artikel