nieuws

Voogd & Voogd introduceert AutoErbijPolis voor tweede auto

Archief

Voogd & Voogd heeft het assortiment uitgebreid met de AutoErbijPolis. Deze polis is speciaal ontwikkeld voor de (doorgaans kleinere) tweede gezinsauto.

Veel verzekeraars hanteren het beleid dat wanneer de eerste gezinsauto bij hen verzekerd is, de tweede gezinsauto kan profiteren van de opgebouwde schadevrije jaren van de eerste. Mensen met een auto van de zaak kunnen hierdoor echter veelal geen gebruik maken van deze regeling wanneer hun partner er een auto bij koopt. Met de AutoErbijPolis denkt Voogd & Voogd aan deze vraag te voldoen. “Het product is dus heel duidelijk bedoeld om als losse verzekering te sluiten. Bepalend is dat er sprake is van een tweede gezinsauto”, aldus Adriaan Lodder van Voogd & Voogd.
Vaste premie
De polis kent geen bonus-malussysteem, maar een vaste premie. “Wij hebben gekozen voor afkoop van de bonuskorting omdat we een steeds verdere afkalving van het bm-systeem zien”, aldus Voogd & Voogd. “Maatschappijen als Klaverblad en AXA kennen ook al een vaste premie en de meeste maatschappijen hebben een bonusbeschermer.”
De bestuurder dient ouder te zijn dan 24 jaar en niet meer dan 20.000 km per jaar te rijden. Om te voorkomen dat ouders voor hun kinderen een AutoErbijPolis sluiten, is het eigen risico voor zowel WA- als cascoschade op _ 400 gesteld als de bestuurder ten tijde van het ongeval jonger is dan 24 jaar. Verder mag de auto niet zwaarder zijn dan 1.250 kg en niet duurder dan _ 30.000.
Risicodragers van de AutoErbijPolis zijn Fortis ASR voor 60% en London Verzekeringen voor 40%.

Reageer op dit artikel