nieuws

Volmachtrapport volgens VU ‘weinig overtuigend’

Archief

De Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA) heeft de Vrije Universiteit Amsterdam ingeschakeld om het rapport van het Centrum voor Verzekeringstechniek (CVS) over volmachtbedrijven nader te bekijken. “Niet representatief”, is de conclusie.

Onderzoeker Peter Risseeuw van het Economisch en Sociaal Instituut van de VU vindt de conclusie dat de portefeuille van het volmachtkanaal gemiddeld 10% meer schade oplevert, onvoldoende gefundeerd. “Bovendien zijn er twijfels gerezen over de wetenschappelijke waarde van het rapport.”
Onderzoeker Peter Risseeuw vindt dat het rapport weinig overtuigingskracht heeft. “Het is niet duidelijk of dit ligt aan de presentatie, aan de kwaliteit van de analyse en/of de onderliggende gegevens. Ik zet vraagtekens bij de representativiteit van de gebruikte gegevens, de wijze waarop mogelijk onvergelijkbare zaken naast elkaar gezet worden en de interpretatie: in hoeverre geconstateerde verschillen ‘echte’ verschillen zijn. Daarenboven ligt de nadruk van het stuk erg op het kortetermijnrendement van het volmachtkanaal.”
Het NVGA-bestuur benadrukt nogmaals afstand te nemen van het CVS-rapport en noemt het “schadelijk voor de gehele branche”.

Reageer op dit artikel