nieuws

Volmachten krijgen koppeling met fraudesysteem

Archief

Volmachtkantoren kunnen binnenkort het fraudesysteem Fish rechtstreeks via de eigen backoffice raadplegen. Gevolmachtigden hebben al de mogelijkheid om Fish, waarin tal van fraudegegevens zijn opgeslagen, via internet te raadplegen. Nu kan het systeem ook in het acceptatie- en schadeproces worden geraadpleegd. Door middel van een aantal zogeheten kennisregels (specifieke vragen die zijn afgestemd op branche en oorzaak) wordt de aanvrager automatisch getoetst, waarbij alleen relevante informatie wordt getoond. Initiatiefnemers zijn de stichting Centraal Informatie Systeem (CIS) en branchevereniging NVGA.

Systeemhuis CCS heeft als eerste de kennisregels aan zijn volmachtpakket gekoppeld en start binnenkort een proef om de koppeling te testen. Anva volgt in september.

Reageer op dit artikel