nieuws

Volmachtbedrijf Voogd & Voogd wil in automotive geen ‘nee’ verkopen

Archief

Volmachtbedrijf Voogd & Voogd stoot de portefeuille Inkomen & Zekerheid af en richt zich voortaan alleen nog op verzekeringen in de categorie automotive. Daarin wil Voogd & Voogd Verzekeringen ook de moeilijke risico’s gaan verzekeren.

“Wij willen op automotivegebied gewoon geen ‘nee’ meer verkopen aan een klant”, zegt directeur Bas de Voogd. “Wij zullen het segment aan de onderkant, dat wat ook Rialto doet, nog beter oppakken. Maar ook aan de bovenkant, de dure auto’s, willen wij verzekeren. Wij hebben al een best car polis”, aldus De Voogd.
Het volmachtbedrijf zal ook steeds meer huismerken gaan ontwikkelen. Zo introduceerde Voogd & Voogd onlangs de AutoZeelandPolis en verruimde het de acceptatie van personenautoverzekeringen met een negatief aantal schadevrije jaren.
Inkomen & Zekerheid
Om zich volledig op automotive te kunnen richten, stoot het volmachtbedrijf uit Middelharnis de portefeuille Inkomen & Zekerheid af. Daaronder vallen de producten arbeidsongeschiktheid, uitvaart, risicoverzekeringen, persoonlijke ongevallenverzekeringen, collectieve ongevallenverzekeringen en studentenverzekeringen.
Dat betekent dat vanaf 1 maart geen nieuwe offertes meer worden afgegeven. Vanaf 1 april zijn geen nieuwe aanvragen met een ingangsdatum na 1 april 2008 mogelijk, tenzij aangevraagd vòòr 1 maart.
De bestaande portefeuille wordt in volmacht beheerd. “Het kan zijn dat we besluiten het naar de verzekeraar over te doen in de provinciale tekening. Maar de beloning voor het intermediair blijft intact”, aldus De Voogd. Volgens hem omvat de portefeuille Inkomen & Zekerheid nog geen 5% van de totale productie van het volmachtbedrijf.
De focus op automotive heeft overigens geen gevolgen voor de portefeuille Huis & Wonen.
Verrast
Door de zeventig kantoren die deel uitmaken van de gebruikersvereniging Voogd & Voogd is verrast op het afstoten van de portefeuille Inkomen & Zekerheid gereageerd. “Wij hadden met Bas de Voogd de afspraak dat er over dit soort zaken voortaan eerst overleg zou zijn met ons. Maar dit is weer een voorbeeld van een eenzijdige actie. Bovendien wisten onze klanten het eerder dan wijzelf. Ook dat is niet erg netjes”, zegt Marco Benedict van de gebruikersvereniging.
Overigens kan een deel van het bestuur prima leven met het besluit. “Het was toch al niet veel. Als ze zich nu alleen concentreren op automotive, loopt dat misschien beter”, verwoordt Benedict de mening. Hijzelf vindt het jammer dat Voogd & Voogd dit doet. “Ik heb destijds bewust vanwege hun brede pakket voor samenwerking met Voogd & Voogd gekozen.”
De gebruikersvereniging vertegenwoordigt zeventig kantoren die tegen de _ 25 mln omzet binnenbrengen bij Voogd & Voogd. “Wij zijn goed voor ongeveer 23% van de omzet van Voogd & Voogd.” De gebruikersvereniging werd medio vorig jaar opgericht na klachten over onder meer de administratieve dienstverlening van Voogd & Voogd. Volgens Benedict is die de laatste maanden verbeterd.

Reageer op dit artikel