nieuws

Volkswagen wil meer leningen en polissen aan de man brengen

Archief

Volkswagen Nederland wil de verkoop van financiële diensten gaan opvoeren. Waarschijnlijk eind dit jaar komt het autoconcern met combinaties van autofinanciering en -verzekeringen die VW-dealers hun klanten bij de aanschaf van een auto kunnen aanbieden. Naarmate meer financiële producten in het pakket zitten, worden deze goedkoper.

Bert Westerveld, directeur van Volkswagen Bank, vertelt dat VW zich met dit initiatief heeft laten inspireren door de ontwikkelingen in Duitsland, waar het bedrijf erg succesvol is met dergelijke arrangementen. In 2006 werd bij de oosterburen één op de drie Volkswagens verkocht inclusief bijbehorende verzekering. In 2005 was dit nog één op de vijf.
“We willen nu gaan kijken of dit ook in Nederland een succes kan worden. Je moet echter wel bedenken dat de Duitse markt een andere is dan de Nederlandse. In Duitsland is het veel gebruikelijker dan bij ons om de financiering en de verzekering van je auto ook via de dealer te regelen”, aldus Westerveld.
Herstelbedrijven
De toegenomen verkoop van verzekeringen door de dealer is een reactie van de Duitse autofabrikanten op de verzekeraars, die hun polishouders steeds vaker naar een eigen netwerk van herstelbedrijven sturen. Het gaat hun daarbij nadrukkelijk ook om de verbinding met de eigen garagebedrijven. Westerveld ontkent echter met klem dat dit ook voor Volkswagen Nederland een overwegende reden is geweest. “Daar hebben we het intern nooit over gehad. We zien het primair als een interessante propositie voor onze klanten.”
Over de omvang van de verzekeringsportefeuille wil Westerveld geen informatie geven en ook niet waar deze is ondergebracht. “Bij Nederlandse verzekeraars, maar de samenstelling van deze groep wil nog wel eens wisselen.”

Reageer op dit artikel