nieuws

Vogelgriep grote bedreiging voor bedrijven

Archief

De vogelgriep en andere griepvirussen zorgen wereldwijd voor onrust

Volgens een van de grootste Duitse verzekerings- en herverzekeringsmakelaars, Aon Jauch & Hübener, bestaat er een reëel risico van uitbraak van een grieppandemie. De makelaar ziet ook voor Duitsland bedrijfsrisicos en raadt bedrijven aan veiligheidsmaatregelen te nemen, aangezien een grieppandemie grote maatschappelijke en economische gevolgen voor ondernemingen heeft. Ondanks deze aanzienlijke risicos kan de verzekeringsmarkt behalve levens- en zorgverzekeringen weinig bescherming bieden. Aon: Wij raden alle ondernemingen aan om na te gaan welke voorbereidingen zij nog kunnen treffen en om maatregelen te nemen die het risico kunnen verkleinen van een bedrijfsstilstand die is veroorzaakt door de vogelgriep. Verzekeringen tegen bedrijfsverliezen zijn problematisch. Volgens Aon is het eigen Business Continuity Plan de eerste en enige manier van bescherming. Aon heeft een informatiebrochure uitgegeven onder de titel Pandemic Influenza: Managing the Risks of an Invisible Threat, die is te downloaden van www.aon-jh.de.

Reageer op dit artikel