nieuws

Voetbal-, schaats- en hockeybond krijgen eigen zorgpolis

Archief

ONVZ en de distributiekanalen Nationale-Nederlanden en Aegon gaan respectievelijk hockeyers, voetballers en schaatsers een eigen sportpolis aanbieden.

De speciale sportpolissen zijn door ONVZ ontwikkeld in samenwerking met de Voetbalbond (KNVB), de Schaatsbond (KNSB) en de Hockeybond (KNHB). Ze kunnen alleen worden gesloten door leden van de sportbonden.
Voor het basispakket geldt de normale premie (_ 93,25) en de standaarddekking. De vergoedingen in de aanvullende verzekeringen zijn anders dan bij het ONVZ-pakket. Er is meer zorg voor preventie en herstel van sportblessures en gedeeltelijke vergoedingen voor sportbrillen, sportbraces en steunzolen voor sportschoenen.
“De sportpolis kent bij de aanvullende verzekeringen een lager instapproduct. Het middenpakket is vergelijkbaar met BenFit, maar dan met meer fysiotherapie. Het uitgebreide pakket is vergelijkbaar met OptiFit”, licht Frans van Rijn, commercieel directeur ONVZ, toe. De premie voor de aanvullende pakketten loopt op van _ 9,90 tot _ 29; die van de tandartspakketten van _ 11 tot _ 29.
Verzekerden van achttien jaar en ouder die de basispolis en minimaal één aanvullende verzekering sluiten, krijgen _ 100 korting op de jaarpremie. De dienstverlening van de SportZorgConsulent is in het eerste jaar gratis.

Reageer op dit artikel