nieuws

Voertuigdiefstal blijft afnemen

Archief

In de eerste vier maanden van dit jaar is de diefstal van voertuigen met ruim 8% teruggelopen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een opvallende daling vertonen de diefstal van caravans (-50%) en lichte (-20%) en zware bedrijfswagens (-18%), zo meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVC).

Volgens AVC-medewerker Werner Postma blijft de dalende trend van de laatste vijf jaar gestaag doorgaan. Maar waarom er nu zoveel minder caravans worden gestolen, kan hij niet verklaren. In de eerste vier maanden van 2005 waren dat er 36 en in dezelfde maanden in 2006 nog maar 18.
De bedrijfsvoertuigen hebben op dit moment extra aandacht. “Met name de diefstal van lading door bendes wordt aangepakt door zowel politie als de politiek in Brussel. De trend voor de nabije toekomst is, dat er bewaakte parkeerplaatsen komen voor vrachtwagens. AVC is daar nauw bij betrokken”, aldus Postma.

Reageer op dit artikel