nieuws

VNAB scherpt eisen aan

Archief

Het bestuur van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) wil de toelatingseisen én verplichtingen van bestaande leden uitbreiden en aanscherpen.

Een bestuursvoorstel hiertoe verkeert in de afrondingsfase, zei voorzitter Rolf van der Wal begin deze maand tijdens een ‘marktdiner’ in Noordwijk aan Zee. De VNAB wil een strikte scheiding tussen risicodragers en makelaars, alsmede voorwaarden om in de nabije toekomst zogeheten ‘contractzekerheid’ te kunnen bieden. Verzekerden kunnen daardoor over de polisvoorwaarden beschikken zodra de verzekering ingaat.
Van der Wal kondigde verder aan dat de VNAB-website nog dit jaar wordt uitgebreid met een kennisbank. Daarop is actueel co-assurantienieuws te vinden, alsmede polisvoorwaarden, clausules en kennis.
Tijdens het marktdiner kreeg Allianz-directeur Kees Krijgsman de VNAB Award 2006 uitgereikt. “Krijgsman is een co-assurantie professional pur sang, mogelijk zelfs één van de laatste der mohikanen, die zowel voor de markt (als aanvoerder van Allianz) als voor de vereniging van grote betekenis is geweest en nog steeds is”, zo motiveerde Van der Wal de uitverkiezing.
2006 van Rolf van der Wal.

Reageer op dit artikel