nieuws

VNAB kiest voor LogicaCMG

Archief

De Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) heeft in LogicaCMG een nieuwe partner gevonden voor de bouw en hosting van het elektronisch Assurantie Beurs Systeem (E-ABS). Met de bouw van het systeem is bijna _ 6 mln gemoeid.

Vorig jaar werd leverancier Riskclick aan de kant geschoven, omdat het bedrijf niet aan zijn verplichtingen kon voldoen.
Via E-ABS kunnen makelaars, verzekeraars en expertisebureaus online en onderling gegevens uitwisselen over offertes en polissen (placement), schades (claims) en de financiële verwerking van in co-assurantie gesloten polissen (clearing). Dat laatste vindt al jaren plaats via het Beurs Clearing Systeem (BCS).
Verdere traject
LogicaCMG is inmiddels met de bouw van het nieuwe systeem begonnen. De placementmodule moet januari 2007 klaar zijn. De claimsmodule volgt drie maanden later en de oplevering van de clearingmodule staat voor juli 2007 gepland. Tot die tijd blijft Riskclick de exploitatie verzorgen van de claimsmodule, waarin inmiddels 40.000 schadedossiers worden afgewikkeld.
Bob de Jonge (LogicaCMG), Bob Tasche (de InformatieGroep), Addy de Ruiter (LogicaCMG), Theo van Endhoven (projectmanager E-ABS), Jan Michiel van der Sluis (LogicaCMG), Kees Krijgsman en Rolf van der Wal (beiden VNAB).

Reageer op dit artikel