nieuws

VK eist euro in 2001 op polissen

Archief

De Verzekeringskamer (VK) eist van verzekeraars dat zij vanaf 1 januari 2001 bedragen niet alleen in guldens maar ook in euro’s vermelden.

Ter gewenning moet op alle relevante externe documenten, dus zeker ook op polissen, de euro naast de gulden verschijnen. Volgens de toezichthouder is dat essentieel in de voorbereiding op de werkelijke overgang op 1 januari 2002.
De meeste verzekeraars zullen met het verzoek van de VK geen moeite hebben, omdat zij de euro nu al ter gewenning naast de gulden vermelden. Bij sommige verzekeringsproducten is de euro zelfs al de enig aangehaalde valutasoort.
De VK eist in een brief aan verzekeraars en pensioenfondsen verder dat de euro-aanpassing van alle programmatuur – inclusief testen – op 1 januari 2001 klaar moet zijn. Komend jaar moet volgens de toezichthouder in het teken staan van herstel van fouten en voorbereiden van de conversie. Met onderzoeken in januari, mei en september houdt de VK een vinger aan de europols.

Reageer op dit artikel