nieuws

Virtueel advies bij Finsys

Archief

Tussenpersonen aangesloten bij Finsys, het facilitaire hypotheekbedrijf van de Van Kampen Groep en Gulden Adviseurgroep, kunnen binnenkort via Internet hun hypotheekaanvragen doen.

De tussenpersoon doet zijn aanvraag via Internet, Finsys verwerkt en toetst de aanvraag en sluist deze vervolgens door naar het Hypotheken Data Netwerk (HDN).
De toegevoegde waarde is dat de tussenpersoon het traject van zijn aanvraag kan volgen en tussentijds kan bijsturen. Het bij Finsys aangesloten intermediair kan zelf de aanvraag berekenen.
“Finsys komt met deze op Internettechnologie gebaseerde toepassing, omdat de performance van het door PCL geleverde systeem niet voldeed”, aldus Finsys-directeur Pierre de Roy. Ook de problemen bij PCL (zie AM 3, pag. 4) zorgden er mede voor dat het vertrouwen weg was. “Anders zou Finsys zeker voor PCL hebben gekozen vanwege de windows-versie van het hypotheekprogramma waarmee het softwarebedrijf zou komen.” Finsys heeft er nu voor gekozen om zelfs niet voor windows te gebruiken maar Internet-technologie.

Reageer op dit artikel