nieuws

Vijfhonderd hypothecair planners

Archief

De Nederlandse Vereniging voor Hypothecaire Planners (NVHP) heeft in de persoon van Danielle Engelsma, accountmanager van ING Bank, het vijfhonderdste lid verwelkomd.

Volgens NVHP-voorzitter Peter Wormskamp is de snelle groei te danken aan de “toenemende behoefte onder hypotheekadviseurs aan kennis op hbo-niveau”. Volgens hem is de wettelijke verplichting van het opmaken van een klantprofiel goed voor de breedte van het vak hypotheekadvisering. “Het opmaken van zo’n profiel leidt tot meer inzicht op de huidige en toekomstige situatie van mensen, waardoor ook het advies breder en vérstrekkender wordt. Alleen al door het onderwerp vermogensplanning mee te nemen wordt een hypotheekadvies veel waardevoller voor de relatie.”
De NVHP zegt de kwaliteit en toegevoegde waarde van hypotheekadviezen te willen bevorderen en eist daartoe van leden een hbo-diploma Hypothecaire Planning en het permanent volgen van opleidingen en trainingen. Het diploma geeft recht op opname in het register van erkend hypothecaire planners.

Reageer op dit artikel