nieuws

Vijf Belgen benoemd in uitvoerend comité Fortis

Archief

Anton van Rossum, sinds begin deze maand eindverantwoordelijk voor het dagelijks beleid van Fortis, heeft zijn uitvoerend comité samengesteld. Daarin heeft hij vijf Belgen benoemd.

In het uitvoerend comité is Joop Feilzer (51) de enige Nederlander. Hij is verantwoordelijk voor het vermogensbeheer van bedrijven en vermogende particulieren. Feilzer is sinds 1985 in dienst van Fortis, eerst als bestuursvoorzitter van de VSB Bank. Na de fusie van deze bank met Amev en de Belgische verzekeraar AG werd hij vice-voorzitter van de Amev-directie en lid van de raad van bestuur van Fortis. Sinds vorig jaar was hij uitvoerend directeur voor Fortis België en Fortis Nederland met diverse bevoegdheden op groepsniveau.
Verder heeft Van Rossum vijf Belgen in het uitvoerend comité benoemd: plaatsvervangend voorzitter Herman Verwilst (53) die tevens directievoorzitter van Fortis Bank is; Gilbert Mittler (51), belast met financiële zaken; Karel de Boeck (51), verantwoordelijk voor particuliere bankklanten; Filip Dierckx (45), verantwoordelijk voor zakelijke bankklanten, en Jozef de Mey (57) die zich bezighoudt met verzekeringen via tussenpersonen.

Reageer op dit artikel