nieuws

Vier verzekeraars praten met MKB Nederland over mantel

Archief

Niet alleen Nationale-Nederlanden en Interpolis maar ook Delta Lloyd en De Amersfoortse zijn in gesprek met MKB Nederland over een mantelcontract in verband met de Pemba-wetgeving. Zo’n raamovereenkomst moet het intermediair in staat stellen te concurreren met de onderlinge Assuron.

De NVA, die zich fel had afgezet tegen de door MKB Nederland (de overkoepeling van een groot aantal branche-organisaties) geïnitieerde Assuron, is opgetogen over de komst van een mantelcontract.
Volgens de NVA is MKB Nederland volledig aan haar bezwaren tegemoet gekomen. “Op de eerste plaats heeft zij de plannen tot oprichting van een eigen onderlinge ingetrokken”, aldus de NVA. Tevens had MKB Nederland bij monde van interim-voorzitter Evers laten weten, dat de organisatie de komende mantelcontracten actief zal promoten.
Opgericht
De NVA liet eind november opgetogen weten, dat MKB Nederland haar plannen voor de onderlinge Assuron had laten varen. Echter enkele branche-organisaties die bij MKB Nederland zijn aangesloten, hadden Assuron al begin november daadwerkelijk opgericht. Er zijn inmiddels zeven branche-organisaties die participeren. Deze tellen samen 20.000 leden.
Volgens Sijmon Timmers van Assuron is de onderlinge nog met dertig andere branche-organisaties in gesprek over toetreding, waarvan er tien al vrijwel akkoord zijn.
Conflict voorbij
MKB Nederland had de voorgenomen oprichting van Assuron eind augustus bekend gemaakt. Als motief werd onder meer gegeven, dat “de verzekeringsmarkt voor de gemiddelde ondernemer ondoorzichtig is; diverse aanbieders bieden verschillende producten aan tegen uiteenlopende prijzen”.
Dit kwam keihard aan bij de zeer verbaasde NVA, nota bene zelf lid van MKB Nederland, wier leden er hun beroep van hebben gemaakt relaties de weg te wijzen in het onoverzichtelijke verzekeringsland. “Onze eigen ondernemersorganisatie doet ons direct concurrentie aan”, aldus een boze NVA-voorzitter Weitenberg.
Voor de NVA is het conflict nu uit de wereld.

Reageer op dit artikel