nieuws

Vier van de vijf Amerikanen onvoldoende voorbereid op pensioen

Archief

Slechts één op de vijf Amerikanen heeft zich financieel toereikend voorbereid op zijn of haar oudedag

Bij één op de drie is de financiële positie zelfs als uiterst broos te bestempelen, zo blijkt uit een onderzoek in opdracht van een Amerikaanse verzekeraar. De onderzoekers wijten dat aan het feit dat het onderwerp pensioen nauwelijks leeft. Maar liefst driekwart van de respondenten werkt niet gestructureerd aan een aanvulling op het overheidspensioen. Door tweederde wordt daarvoor als reden aangevoerd dat zij de informatie over pensioenen – en met name over de te behalen rendementen – verwarrend en vaak tegenstrijdig vinden en 45% vindt de huidige economische omstandigheden te onzeker om nu geld opzij te leggen.

Reageer op dit artikel