nieuws

VGZ laat AWBZ uitleggen

Archief

VGZ heeft ervoor gezorgd dat op www.steffie.nl – een site waar op eenvoudige manier ‘maatschappelijke onderwerpen’ worden uitgelegd – uitleg wordt gegeven over de AWBZ.

Op www.steffie.nl legt de roodharige Steffie op een eenvoudige manier – stap voor stap, compleet met animaties en spraak – uit hoe bepaalde dingen werken. Zoals: internet en geld pinnen. De site wordt beheerd door de stichting ZetNet, die de site in het leven heeft geroepen om maatschappelijke relevante onderwerpen op een eenvoudige en leuke manier uit te leggen aan mensen met een verstandelijke beperking. Omdat de site al snel favoriet bleek bij senioren, schoolklassen en mensen met een taalachterstand, is de opzet inmiddels aangepast. Zorgverzekeraar VGZ heeft ervoor gezorgd dat nu ook wordt uitgelegd hoe de AWBZ werkt. De betreffende module is door VGZ ontwikkeld en betaald.
“Vooral ouderen en mensen met een verstandelijke beperking hebben veel met de AWBZ te maken”, zegt VGZ-woordvoerder Bert Rensen. “.Het is voor hen dan ook belangrijk dat de wet duidelijk en eenvoudig wordt uitgelegd. VGZ werkt nu aan een module waarin wordt uitgelegd wat er komt kijken bij een ziekenhuisopname.

Reageer op dit artikel