nieuws

VGZ geeft geld toe op behandeling

Archief

VGZ-verzekerden die een staaroperatie laten uitvoeren door een oogkliniek in Amstelveen, krijgen van de verzekeraar een bedrag van e 50 uitgekeerd.

Zorgverzekeraar VGZ heeft afspraken gemaakt met de oogkliniek Stichting Oogzorg Amstelveen voor behandelingen in verband met staar (cataractoperaties). Daarmee bespaart de verzekeraar 40% op de gangbare marktprijs. Om verzekerden van deze korting te laten meeprofiteren krijgen degenen die zich laten behandelen, krijgen e 50 op hun rekening gestort.
Het is niet uitgesloten dat in het nieuwe zorgverzekeringsstelsel verzekeraars op grote schaal kortingen of andere extraatjes gaan geven als verzekerden gebruik maken van gecontracteerde ziekenhuishulp en andere medische hulp. VGZ gaf al eerder geld weg: een bedrag van e 50 bij Thaise gebitskronen, een cadeaubon van e 10 bij medicijnen van Etos, en (minimaal) e17 retour bij medicijnbestellingen via internetapotheek eFarma.

Reageer op dit artikel