nieuws

VGZ en PGGM kopen De Twaalf Provinciën

Archief

VGZ en PGGM kopen arbodienst De Twaalf Provinciën om deze samen te voegen met de eigen landelijke arbodienst Avios arbo. De koop wordt volgende maand gesloten.

Als VGZ en PGGM – respectievelijk zorgverzekeraar en pensioenfonds voor de sector zorg en welzijn – hun aanwinst hebben samengevoegd met Avios arbo, ontstaat een landelijke arbodienst die voor vrijwel alle bedrijfssectoren werkt en die qua grootte de tweede of derde in ons land is. De Twaalf Provinciën werkt voor 36.000 werkgevers met 450.000 werknemers en Avios werkt voor 20.000 werkgevers met 450.000 werknemers. De grootste arbodienst, ArboUnie, werkt voor 2 miljoen werknemers en ArboNed werkt – net als de toekomstige combinatie – voor circa 900.000 werknemers.
Niet duidelijk
“Voor de fusie is nog geen streefdatum”, zegt VGZ-woordvoerder Bert Rensen. Ook is nog niet bekend hoe het met de vestigingen zal gaan. De Twaalf Provinciën (Capelle a/d IJssel) heeft vijftien regiokantoren, Avios (Zeist) heeft er twintig. Er zijn doublures in tien steden. Voorts staat nog niets vast over de toekomstige naam en de toekomstige directie. Sinds het vertrek van Ed Nijpels is Henry Harmsen van der Vliet de enige directeur. Avios wordt geleid door Fons Bartray.
VGZ koopt 49% van de aandelen van De Twaalf Provinciën en PGGM 51%. De partijen zijn voor dezelfde percentages eigenaar van Avios arbo. VGZ en PGGM willen niet kwijt welk bedrag met de koop is gemoeid.
De aandelen van De Twaalf Provinciën zijn in handen van een aantal participatiemaatschappen. Net als bij de oprichting in 1994, wordt geen antwoord gegeven op de vraag welke participatiemaatschappijen het zijn en wie de participanten zijn.

Reageer op dit artikel