nieuws

VGZ biedt veel Amev op Internet

Archief

Ziektekostenverzekeraar VGZ biedt sinds eind 1997 op Internet buitengewoon veel ruimte aan samenwerkingspartner Amev om haar producten te promoten. Ruim de helft van de site gaat over reis-, uitvaart-, en spaarverzekeringen. Allemaal van Amev.

Vanzelfsprekend is er op de website van VGZ (www.vgz.nl) ook aandacht voor de eigen zorgverzekeringen, verdeeld over de rubrieken ‘Studenten’, ‘Ziekenfonds’, ‘Particulier’ en ‘Aanvullend’.
De typische Internet-toepassingen, zoals berekeningsprogramma’s en de mogelijkheid om rechtstreeks een verzekering aan te schaffen, biedt de Nijmeegse ziektekostenverzekeraar echter uitsluitend op de Amev-producten. Zo is het mogelijk om een prognoseberekening voor het ABC Spaarplan te maken, of de premie te berekenen van een reisverzekering. Deze laatste kan bovendien rechtstreeks via Internet gesloten worden, in ruil voor een machtiging (per e-mail).
Stress
VGZ beschikt op de website verder onder meer over een interactieve stressmeter. De ziektekostenverzekeraar vraagt bezoekers de oren van het hoofd over hun levens- en werkhouding, waarna zij met één druk op de knop hun ‘stress-score’ kunnen berekenen.
Als de bezoeker hierbij in de hoogste stress-score terechtkomt, raadt VGZ hem aan om de ‘druk van de ketel’ te halen. Bovendien adviseert de maatschappij deze zwaar gestresste voorbijganger dringend een bezoekje aan de huisarts.

Reageer op dit artikel